Ekran Kartı Nasıl Güncellenir? (AMD, Nvidia ve Intel İçin Adım Adım Rehber) | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Ekran Kartı Nasıl Güncellenir? (AMD, Nvidia ve Intel İçin Adım Adım Rehber)

Eagle

Gelecek Güzel Günler...
Yönetici
Haber Editörü
Grafiker
Günümüzde oyun performansı denildiğinde akla ilk gelen bileşenlerden biri ekran kartı oluyor. Ancak ekran kartınızın tam performans göstermesi için sürücü güncellemelerini düzenli yapmak büyük önem taşıyor. Güncel olmayan sürücüler, hem performans hem de stabilite sorunlarına yol açabiliyor. Bu rehberde, AMD, Nvidia ve Intel ekran kartlarını en kolay şekilde nasıl güncelleyebileceğinizi detaylıca bulacaksınız.

Neden Ekran Kartı Güncellemesi Yapmalısınız?​

Her yeni oyun güncellemesi veya Windows yükseltmesi, ekran kartı sürücülerinin performansını etkileyebilir. Güncel sürücüler, daha yüksek FPS, daha iyi grafik optimizasyonu ve hata düzeltmeleri sunar. Özellikle popüler oyunlarda çıkan “Game Ready” güncellemeleri, oyunu çok daha akıcı hale getirebilir.
images

Windows Üzerinden Ekran Kartı Sürücüsü Güncelleme (Program İndirmeden)​

“Ekstra yazılım indirmek istemiyorum” diyen kullanıcılar için en hızlı yöntem, Windows’un kendi Aygıt Yöneticisi üzerinden güncelleme yapmak:

1. Klavyenizde Windows + R tuşlarına basın.
  2. Açılan kutuya devmgmt.msc yazıp Enter’a basın.
  3. “Aygıt Yöneticisi” penceresi açılacaktır.
  4. Görüntü Bağdaştırıcıları sekmesini çift tıklayın.
  5. Güncellemek istediğiniz ekran kartına sağ tıklayın ve Özellikler bölümüne girin.
  6. Sürücü sekmesine geçin ve Sürücüyü Güncelleştir seçeneğine tıklayın.
  7. Karşınıza çıkan pencerede Sürücüleri Otomatik Ara diyerek sistemin internetten en güncel sürücüyü bulmasını sağlayabilirsiniz.
  8. Manuel güncelleme yapmak isterseniz Bilgisayarımdaki sürücülere göz at seçeneğini seçerek elinizdeki dosyayı yükleyebilirsiniz.

AMD Ekran Kartı Güncelleme (Adım Adım)​

AMD Radeon kullanıcıları için sürücü güncellemek son derece kolaydır. AMD’nin sunduğu resmi yazılım sayesinde tek tıkla güncelleme yapabilirsiniz:

1. AMD’nin resmi web sitesine giderek Radeon Software’i indirin.
  2. İndirdiğiniz dosyayı çalıştırarak kurulumu tamamlayın.
  3. Program açıldığında sisteminizi tarar ve mevcut donanımlarınızı listeler.
  4. “Güncelle” seçeneğine tıklayarak en güncel sürücüyü yükleyebilirsiniz.
Bu sayede hem ekran kartınızı hem de işlemci yongalarınızı optimize etmiş olursunuz.

Nvidia Ekran Kartı Güncelleme (Nvidia App ile)​

Nvidia GeForce ekran kartı kullanıcıları için en pratik yol, Nvidia App üzerinden güncelleme yapmak:

1. Nvidia’nın resmi web sitesinden Nvidia App’i indirin.
  2. Uygulamayı kurup açın.
  3. Sol menüden Sürücüler sekmesine tıklayın.
  4. Burada ekran kartınız için en güncel sürücüyü görebilirsiniz.
  5. “Sürücüleri Güncelle” butonu yeşil renkte görünüyorsa yeni bir sürüm var demektir.
  6. Ekran kartınız güncelse sol üst kısımda “Güncel” ibaresi yer alır.

Intel Ekran Kartı Güncelleme (Intel Driver & Support Assistant)​

Özellikle Intel Arc serisi ekran kartları ile dikkat çeken Intel, resmi bir güncelleme aracı da sunuyor:

1. Intel Driver & Support Assistant uygulamasını resmi siteden indirin.
  2. İndirilen dosyayı çalıştırarak kurulumu yapın.
  3. Program, sistem özelliklerinizi tarayarak gerekli güncellemeleri listeler.
  4. Tek tıkla indirip yükleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Ekran Kartı Güncellemelerinin Avantajları​

• Daha yüksek FPS ve stabil oyun deneyimi
  • Yeni oyunlara özel optimizasyonlar
  • Eski sürücülerdeki hataların giderilmesi
  • Daha verimli enerji tüketimi ve ısınma sorunlarının azalması
Düzenli güncelleme yaparak ekran kartınızdan maksimum verimi alabilir, hem oyunlarda hem de profesyonel uygulamalarda performans artışı yaşayabilirsiniz.

SSS – Sıkça Sorulan Sorular​

Ekran kartı güncellemesi FPS’i artırır mı?
Evet, özellikle yeni çıkan oyunlara yönelik optimizasyonlar sayesinde FPS artışı sağlayabilirsiniz.

Her güncelleme zorunlu mu?
Hayır, ama özellikle büyük oyun güncellemeleri öncesi en güncel sürücüyü yüklemek tavsiye edilir.

AMD mi Nvidia mı güncellemesi daha kolay?
Her ikisi de kendi resmi yazılımlarıyla tek tıkla güncelleme sunuyor, kullanım kolaylığı açısından benzer.

Windows otomatik sürücü güncellemesi yeterli mi?
Temel güncellemeler için yeterli olabilir, ancak en güncel optimizasyonlar için üretici yazılımını kullanmak daha iyidir.