Yarıyıl tatiline girilmesiyle birlikte öğrenciler, veliler ve öğretmenler aynı sorulara yanıt aramaya başladı: Okullar ne zaman açılacak? 15 tatil ne zaman bitiyor? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi, bu konuda tüm soru işaretlerini ortadan kaldırıyor.
Ocak ayının gelmesiyle birlikte özellikle internet üzerinde okulların açılış tarihi, sömestr tatili bitiş günü ve 15 tatil kaç gün sürecek gibi aramalar ciddi şekilde artmış durumda. Bu yazıda, konuyu sade ve anlaşılır bir dille ele alarak tüm detayları bir araya getirdik.
MEB takvimine göre 15 tatil, 16 Ocak Cuma günü ders zilinin çalmasıyla resmen başladı.
Bu tarih itibarıyla öğrenciler, yoğun geçen bir dönemin ardından kısa ama oldukça önemli bir dinlenme sürecine girmiş oldu.
Yarıyıl tatili, 2 Şubat Pazartesi günü sabah ilk ders zilinin çalmasıyla sona erecek.
Bu tarihten itibaren öğrenciler ikinci döneme resmen başlamış olacak.
İkinci dönemde öğrencileri;
Öğrenciler için bu süreçte:
Ocak ayının gelmesiyle birlikte özellikle internet üzerinde okulların açılış tarihi, sömestr tatili bitiş günü ve 15 tatil kaç gün sürecek gibi aramalar ciddi şekilde artmış durumda. Bu yazıda, konuyu sade ve anlaşılır bir dille ele alarak tüm detayları bir araya getirdik.
15 Tatil Ne Zaman Başladı?
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler için yarıyıl tatili, karnelerin dağıtılmasıyla birlikte başlıyor.MEB takvimine göre 15 tatil, 16 Ocak Cuma günü ders zilinin çalmasıyla resmen başladı.
Bu tarih itibarıyla öğrenciler, yoğun geçen bir dönemin ardından kısa ama oldukça önemli bir dinlenme sürecine girmiş oldu.
2025-2026 Sömestr Tatil Tarihleri
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2025-2026 sömestr tatili tarihleri şu şekilde:- Sömestr tatili başlangıcı: 16 Ocak Cuma
- Yarıyıl tatili süresi: 19 Ocak – 30 Ocak
- Sömestr tatili bitişi: 2 Şubat Pazartesi
15 Tatil Ne Zaman Bitiyor?
En çok merak edilen soruların başında gelen “15 tatil ne zaman bitiyor?” sorusunun yanıtı MEB takviminde net bir şekilde yer alıyor.Yarıyıl tatili, 2 Şubat Pazartesi günü sabah ilk ders zilinin çalmasıyla sona erecek.
Bu tarihten itibaren öğrenciler ikinci döneme resmen başlamış olacak.
Okullar Hangi Gün Açılacak?
Sömestr tatilinin tamamlanmasının ardından okullar 2 Şubat Pazartesi günü açılacak. Böylece 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlamış olacak.İkinci dönemde öğrencileri;
- Yazılı sınavlar
- Proje ve performans ödevleri
- Yıl sonu değerlendirmeleri
2025 Sömestr Tatili Kısa Takvim Özeti
| Tatil / Dönem | Tarih |
|---|---|
| Okulların Kapanışı | 16 Ocak Cuma |
| Sömestr Tatili | 19 – 30 Ocak |
| Okulların Açılışı | 2 Şubat Pazartesi |
Sömestr Tatilinde Öğrencileri Neler Bekliyor?
Yarıyıl tatili sadece dinlenme değil, aynı zamanda ikinci döneme daha güçlü başlama fırsatı sunuyor.Öğrenciler için bu süreçte:
- Yoğun ders temposuna kısa bir mola
- Eksik konuların tekrar edilmesi
- Karnelerin gözden geçirilmesi
- Aileyle kaliteli zaman geçirilmesi
- Sosyal ve kültürel aktivitelere zaman ayrılması