Spotify, DM Özelliğini Duyurdu: Artık Müzik Paylaşmak Daha Kolay | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Spotify, DM Özelliğini Duyurdu: Artık Müzik Paylaşmak Daha Kolay

Eagle

Gelecek Güzel Günler...
Yönetici
Haber Editörü
Grafiker
Spotify, müzikseverlerin uzun süredir beklediği bir yenilikle karşımıza çıktı. Spotify DM (direkt mesaj) özelliği, artık kullanıcıların uygulama içerisinden birbirine müzik, podcast ve sesli kitap göndermesine olanak tanıyor. Ancak bu yeni özellik, 16 yaş ve üzeri kullanıcılar için aktif edilecek.

Spotify’da DM Özelliği Neler Sunuyor?​

Spotify, bugüne kadar kullanıcıları etkileşimli kılmak için Jams, Blends ve Ortak Çalma Listeleri gibi birçok sosyal özelliği devreye almıştı. Yeni gelen Mesajlar (DM) özelliği ise bu deneyimi bir adım öteye taşıyor.

Artık kullanıcılar:

• Dinledikleri şarkıyı, podcast bölümünü veya sesli kitabı arkadaşlarıyla kolayca paylaşabilecek.
  • Tüm mesajlara ve paylaşımlara, profil fotoğrafınız üzerinden erişebileceğiniz Mesajlar sekmesinden ulaşabilecek.
  • Tıpkı diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi mesaj isteklerini kabul etme, reddetme veya engelleme seçeneğine sahip olacak.
Spotify ayrıca güvenlik tarafını da göz ardı etmiyor. Mesajlar uçtan uca şifreleme ile korunuyor ve zararlı içerikler hem otomatik olarak hem de kullanıcı bildirimleriyle denetleniyor.
75c950fe172aaff39104d5d084773c9d

Spotify’da DM Nasıl Gönderilir?​

Yeni özellik sayesinde içerik paylaşmak oldukça basit. İşte adım adım Spotify DM gönderme rehberi:

1. Dinlediğiniz bir şarkı, podcast veya sesli kitap sırasında paylaşım simgesine dokunun.
  2. Arkadaşınızı seçin ve Gönder butonuna basın.
  3. Mesaj isteğiniz kabul edildiğinde, emojilerle tepki verebilir, sohbet başlatabilir ve içerik paylaşmaya devam edebilirsiniz.
  4. Gönderdiğiniz ve aldığınız tüm mesajlara sol üst köşedeki profil fotoğrafınızdan ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz ve Premium Kullanıcılar İçin Açık​

Spotify, bu özelliği sadece ücretli abonelere özel tutmadı. Hem ücretsiz hem de Premium kullanıcılar direkt mesaj özelliğinden yararlanabilecek. Bu da milyonlarca kişinin platform içinde daha sosyal bir deneyim yaşamasını sağlayacak.

Spotify’ın Sosyal Yönü Güçleniyor​

Spotify uzun zamandır sadece bir müzik uygulaması olmaktan çıkıp bir sosyal paylaşım platformuna dönüşme hedefi taşıyor. DM özelliğiyle birlikte artık kullanıcılar başka uygulamalara ihtiyaç duymadan doğrudan Spotify üzerinden etkileşim kurabilecek.