Xiaomi’nin alt markası POCO, fiyat-performans odaklı telefonlarıyla özellikle genç kullanıcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Daha önce POCO M7 Plus 5G modelini duyuran şirket, şimdi de seriye POCO M7 4G adında yeni bir seçenek ekledi. Bu model, uygun fiyatına rağmen 7000 mAh batarya, 144 Hz ekran ve Snapdragon 685 işlemci gibi güçlü detaylarla geliyor.
Kutudan çıkan işletim sistemi ise Android 15 tabanlı HyperOS 2, yani en güncel yazılım desteğini sunuyor.
Henüz resmi açıklama yapılmadı, ancak POCO’nun global satış stratejisi düşünüldüğünde Türkiye’de satışa sunulması muhtemel.
POCO M7 4G’nin bataryası kaç mAh?
Cihazda 7000 mAh kapasiteli dev bir batarya bulunuyor.
Telefon oyunlarda yeterli performans sunar mı?
Snapdragon 685 işlemcisi, PUBG Mobile, Call of Duty Mobile gibi popüler oyunları orta ayarlarda akıcı şekilde çalıştırabiliyor.
POCO M7 4G hangi Android sürümüyle geliyor?
Telefon, Android 15 tabanlı HyperOS 2 işletim sistemiyle kutudan çıkıyor.
POCO M7 4G fiyatı ne kadar?
Avrupa başlangıç fiyatı 147 euro olarak açıklandı.
POCO M7 4G Tasarımı ve İlk İzlenimler
Telefonun arka tarafında pil ikonunu andıran ilginç bir kamera adası tasarımı bulunuyor. İkili kamera kurulumuna sahip cihazda 50 MP ana kamera öne çıkıyor. Ön tarafta ise kullanıcıları delikli ekran tasarımı karşılıyor. Çizgilerle ayrılmış arka kapak görünümü de POCO’nun uygun fiyatlı telefonuna farklı bir hava katmış durumda.
Ekran Özellikleri
POCO M7 4G, 6,9 inç büyüklüğünde devasa bir ekrana sahip.- 144 Hz yenileme hızı sayesinde oyunlarda ve sosyal medyada akıcı bir deneyim sunuyor.
- 1080x2340 piksel çözünürlük ile keskin görüntüler sağlıyor.
- IPS LCD panel kullanılırken, maksimum parlaklık değeri 850 nit seviyesine kadar çıkıyor.
Donanım ve Performans
Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 685 işlemcisi yer alıyor. Orta segment için ideal olan bu işlemci, günlük kullanımda ve popüler mobil oyunlarda yeterli performansı sunabiliyor.- RAM seçenekleri: 6 GB ve 8 GB
- Depolama seçenekleri: 128 GB ve 256 GB
Kamera Detayları
Arka tarafta 50 MP ana kamera ve ek bir yardımcı sensör bulunuyor. Selfie tarafında ise 8 MP ön kamera görev yapıyor. Kamera tarafında fiyatına göre oldukça tatmin edici sonuçlar bekleniyor.Dev Batarya ve Hızlı Şarj
POCO M7 4G’nin en çok öne çıkan yanı şüphesiz 7000 mAh bataryası. Bu kapasite, cihazı rahatlıkla 2 güne kadar şarjsız kullanım imkânı sunabilecek bir seviyeye çıkarıyor. Ayrıca 33W hızlı şarj desteği sayesinde dev batarya kısa sürede doldurulabiliyor.Kutudan çıkan işletim sistemi ise Android 15 tabanlı HyperOS 2, yani en güncel yazılım desteğini sunuyor.
POCO M7 4G Teknik Özellikler
- Ekran: 6,9 inç, 144 Hz, 1080x2340, IPS LCD
- İşlemci: Snapdragon 685
- RAM: 6/8 GB
- Depolama: 128/256 GB
- Arka Kamera: 50 MP + yardımcı sensör
- Ön Kamera: 8 MP
- Batarya: 7000 mAh (33W hızlı şarj)
- İşletim Sistemi: HyperOS 2 (Android 15 tabanlı)
POCO M7 4G Fiyatı
POCO’nun yeni bütçe dostu modeli 6 GB RAM + 128 GB depolama sürümü için 147 euro fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Bu fiyat, cihazın sunduğu özellikler göz önünde bulundurulduğunda oldukça rekabetçi görünüyor.Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
POCO M7 4G Türkiye’ye gelecek mi?Henüz resmi açıklama yapılmadı, ancak POCO’nun global satış stratejisi düşünüldüğünde Türkiye’de satışa sunulması muhtemel.
POCO M7 4G’nin bataryası kaç mAh?
Cihazda 7000 mAh kapasiteli dev bir batarya bulunuyor.
Telefon oyunlarda yeterli performans sunar mı?
Snapdragon 685 işlemcisi, PUBG Mobile, Call of Duty Mobile gibi popüler oyunları orta ayarlarda akıcı şekilde çalıştırabiliyor.
POCO M7 4G hangi Android sürümüyle geliyor?
Telefon, Android 15 tabanlı HyperOS 2 işletim sistemiyle kutudan çıkıyor.
POCO M7 4G fiyatı ne kadar?
Avrupa başlangıç fiyatı 147 euro olarak açıklandı.